Theater van het Leven

Jij wilt niet verlegen met het leven flirten, schalks tussen je wimpers door lonken naar al je dromen; stilzitten, op veilig spelen, met gekruiste vingers, hopend op het beste. Je wilt in actie schieten, met je neus in de wind en dansen met je angsten. Verlangen naar alles dat in het verlengde ligt van jouw volgende stap. Het leven ten volste leven, intens krachtig zonder schroom. Baden in het bloed van je blunders terwijl je wildste verlangen het wint van je dromen. De held zijn in jouw eigen leven, het podium pakken en ontsnappen aan de middelmatigheid. De rauwe waarheid spreken en stoppen jezelf te verontschuldigen voor wie je bent. Leven vol verwondering, met ongekamd haar, een spoor van tranen op mijn wangen, vieze vingernagels en een glimlach zo groot dat mijn mondhoeken je oren ervan raken. Je wilt geen perfect fantasieleven. Je wilt het échte leven, druipend van liefde, verbinding en waarheid, gevuld met kleine succesjes, teleurstellingen en oncharmante lessen. En daar niet langer bang voor zijn!

Stap in je zijnspersonage

Jij wilt volmaaktheid ervaren in imperfectie en overvloed in schaarse tijden. Oordeelloos in het leven durven staan. De essentie van jezelf weer laten stromen. Onbevangen. Vrij.

Maar tegelijkertijd is er die interne onrust. Het gevoel dat jouw eigenheid en grootsheid “te veel” zijn. Te out-of-the-box denkend en innovatief om niet lastig te zijn, te kunstzinnig om praktisch te zijn, te zacht om nuttig te zijn, te magisch en te spiritueel om gewoon te zijn…

Een kwetsbare levenshouding is dé sleutel naar verbondenheid, creativiteit en authenticiteit. Het is de weg naar een betekenisvol leven waarin je durft te zeggen wat je ervaart, wat er in je speelt, wat je nodig hebt en wat je wilt.

Álles mogen voelen en ervaren, van milde paniek tot ‘het niet weten’ en van schaamte tot diep verdriet. Als alles er mag zijn kun je volledig vrij, speels en onbevangen de toekomst in gaan. Wie onzekerheid omarmt krijgt er geluk voor terug!

Live with an open heart. Be brave. Be vulnerable. Be you.

In het theater van het leven creëer je drama, duikt erin, maakt het erger, geniet ervan én lost het weer op. En al die tijd besef je dat je slechts een figurant op het levenstoneel bent. Op het lege toneel leef je niet vanuit je hoofd, maar vanuit je hart. Wordt je écht gezien en jezelf trainen in dit ongemak ook de ander te blijven zien. Hierdoor wordt je ontvankelijk én kun je met lege handen staan zonder dubbele agenda. Boeiend, grappig en soms ontroerend om naar te kijken. Aan de hand van diverse theateroefeningen leer je je emoties vergroten, verkleinen, humor in je keuzes te brengen en je gedrag, gedachten en gevoel uiteen te rafelen. En omdat ik weet hoe intens die reis kan zijn loop ik (Xandra) graag een stukje met je mee. Ik ben je cheerleader die dag en zorg voor verbinding, uitwisseling en diepgaand leren. Ik zet er mijn koffer vol technieken voor in. Jij je enthousiasme?

 

Inhoud van de workshopdagen

Durf jij jezelf te zijn? Méns te zijn en daarmee imperfect te zijn? In het moment. Voor de blik van anderen. Op het podium. Met álles wat er op dat moment is? Durf je te vallen zodat je kunt opstaan? Te voelen en dit te uiten, zodat anderen je begrijpen? En te leunen in de situatie zonder vooropgezet plan zodat je in het moment kunt aanvoelen wat de volgende stap mag zijn?

En wil jij jezelf verder ontwikkelen? Begrijp jij dat creativiteit en spontaniteit ervaringen zijn hun eigen beloningen met zich mee nemen? Leer jij wellicht ook anderen dat deze worden geblokkeerd wanneer we het ‘moeten’ doen of wanner er een beloning of straf, winst of verlies aan vast hangt? Begeleidt je anderen rondom onderwerpen zoals ondernemerschap, groeimindset of authenticiteit? En wil je zélf een stap verder gaan? Dan is het theater van het leven voor jou!

Deze workshops playshops zijn voor mensen die vanuit verbinding met zichzelf en met hun omgeving het leven aangaan. Voor iedereen die wel wat verwondering en veranderkunde in hapklare brokjes kan gebruiken. Voor jou als je wilt reiken naar de diepere niveau’s van je ziel en wilt voelen hoe het is om met alles ‘te zijn’? 

Trekt dit je aan? Kun jij je eigen coach zijn? Heb je een grote hoeveelheid queeste in je ziel? Ga mee op avontuur! Volg één of meerdere actieve dagen met een fijne groep mensen, gevuld met gedachten cabaret, improvisatie en spel. Aan de hand van diverse oefeningen leer je je emoties vergroten, verkleinen, humor in je keuzes te brengen en je gedrag, gedachten en gevoel uiteen te rafelen. Want ach… in het slechtste geval gaat alles goed 🙂

Ja zeggen tegen wat is

We willen allemaal leven in het moment en reageren op alles wat we tegenkomen met nieuwsgierigheid en verwondering. We wéten dat we daarvoor in staat mogen zijn om onze behoefte te laten gaan om te willen beheersen en dingen te laten zijn zoals ze zijn. Maar soms overvalt het leven je en heb je niet de ruimte om rustig je wonden te likken of tot jezelf te komen. Het is daar waar kwetsbaarheid toeslaat. Het is daar waar je mag leren ‘ja’ zeggen tegen wat is, in plaats van te geloven in alles wat je hoofd heeft bedacht van hoe het zou moeten zijn. Leer incasseren en de tijd nemen om te reageren. Niet vanuit het denken maar vanuit je gevoel. Daar ontstaat de magie!

 

De kracht van kwetsbaarheid

Als je echte verbinding wil maken met anderen – wellicht het belangrijkste in het leven – dan moet je durven delen wat er aan gevoelens in je leeft. Wanneer we kwetsbaarheid daar kunnen omarmen dan is dit de geboorteplaats van verbinding, creativiteit en verandering. Want wanneer we op dat moment kunnen vertragen, ervaren en toelaten merken we dat we bewust keuzes kunnen maken. Vrij van oordelen en meningen, vrij van goed en fout en voorbij wat niet hoort of niet kan. In die ruimte ligt jouw pad van de toekomst verborgen. Een ongekend pad wat vorm krijgt vanuit de actie die volgt op de combinatie van wens, vertrouwen en overvloed. Voor meer zin, verwondering en speelsheid op je werk.

 

Spelen met impulsen

In de gespeelde werkelijkheid vind je een krachtige spiegel want het geeft je inzicht in je eigen gedrag. En de werkelijkheid daarachter. Het verheldert immers het verhaal dat je jezelf vertelt. Een indringende leerervaring die voor doorbraak en verandering kan zorgen in de manier waarop je leeft, liefhebt en werkt.

We gaan spelen met impulsen: Waar ga je naartoe? Waar ga je van weg? Wanneer maak jij je groter? Of juist heel klein? Vergroot je houdingen en emoties. Of verklein ze juist. En… mag het tegenovergestelde er ook zijn?

Verwonderen

Durf jij te leven met nieuwsgierigheid in het land der ongekende mogelijkheden? Kun je met emoties spelen en sterker nog: het gebruiken als inzet voor contact, juist in moeilijke tijden? Durf je erop te vertrouwen dat in elk stukje drama een vonkje magie verstopt zit?

Hier is een plek om nieuwsgierig te zijn. Een plek waar jouw gevoelens leidend mogen zijn. Om te leren leven met open hart. Waar je jouw kwetsbaarheid mag omarmen als je grootste kracht. Hier werken we met jou als basis, jouw waarden en kwaliteiten worden zichtbaar, uitgedaagd en versterkt. Op het podium hoeft er namelijk niets. Doe je heel vaak ook niets, je ‘bent’ er gewoon. En daar, in al dat niets, gebeurt heel veel. In dat niets… daar ben jij!

Kwetsbaarheid in falen

We bouwen in de Theater van het Leven workshopdagen voort op onze andere programma’s. Jij hebt al de moed om in het nieuwe, onbekende te durven springen en de moed om jezelf glimlachend aan te kijken nadat je op je bek bent gegaan. Nu gaan we een stap verder. Wat ontstaat er in, met, door jou wanneer je faalt? Big time niet meer weet wat te doen? Je door je mogelijkheden heen bent? Durf je te vertrouwen op wat er dan komt? En dat dit beter is dan je ooit had kunnen bedenken?In deze dagen leer je hoeveel kwetsbaarheid daadwerkelijk nodig is om voorbij niet-weten te gaan en het goede te doen in plaats van het snelle, gemakkelijke of lollige. En leer je open en integer te blijven wanneer het overweldigend voelt. 

Wat het je oplevert:

* durven leunen in ongemakkelijke situaties
* gevoelens lijfelijk uiten
* leven in lijn met je waarden
* onzekere situaties aangaan
* integriteit boven alles stellen
* risico’s nemen, ongeacht de uitkomst
* emotionele veerkracht vergroten
* een gevoel van positief optimisme

Prijs, data en meer…

Geplande data voor het jaar 2019/2020 (thema’s gaan dwars door elkaar!)
* Vrijdag 15 november
* Vrijdag 17 januari
* Vrijdag 28 februari

Tijden van de workshop
van 9.30 tot 16.00 uur

Prijs
Enkele reis: 169 euro incl BTW.
Retourtje: 299 euro incl BTW

De kosten voor Theater van het Leven zijn 169 euro incl BTW per dag. Doe je vaker mee? Dan ontvang je 39 euro korting op elke tweede en volgende dag korting. Wij houden namelijk van leergierige enthousiaste deelnemers en spelen graag met je verder!

Locatie
De Theater van het Leven dagen zijn op onze locatie (kraayenberg 8020) in Wijchen. GaveMensen heeft haar intrek genomen in de Broedplaats. Dit is de achterkant van een schoolgebouw met schattige rood/gele ramen. Je ziet de puntdaken vanuit de wijk. Volg de borden ‘broedplaats’ om de ingang te vinden.

Lunch en verzorging
Gedurende de dag wordt er gezorgd voor voldoende koffie/thee/sap en versnaperingen. We regelen via een plaatselijk zaakje luxe belegde vers afgebakken minibroodjes voor de lunch. Belegsoorten variëren per dag en bestaan uit o.a. Gerookte Zalm, Carpaccio, Roompaté, Brie, Geitenkaas, Parmaham, Chorizo, Gezond en Rosbief, allen met bijpassende garnering en dressing. Er is voldoende variatie voor iedereen.

In de spotlights!

Ga je mee op op avontuur? We gaan over de gebaande paden én de onbekende, met lichtheid en openheid.

Speelsheid maakt elke onnodige serieusheid of spanning onschadelijk. Want wie kwetsbaar durft te leven en onzekerheid omarmt krijgt er verbondenheid voor terug. Een kwetsbare levenshouding is dé sleutel naar verbondenheid, creativiteit en authenticiteit. Het is de weg naar een betekenisvol leven waarin je durft te zeggen wat je ervaart, wat er in je speelt, wat je nodig hebt en wat je wilt. Wie onzekerheid omarmt krijgt er geluk voor terug. En omdat ik weet hoe intens en overweldigend deze reis van blootstelling aan jezelf kan zijn loop ik graag met je mee. Schrijf je in!