Niemand wordt blij van terminale serieusheid..

‘Xandra, ik heb dat ook hoor’ wordt me vaak gezegd. Mensen bedoelen dan dat ze ook hoogsensitief zijn. Of hoogbegaafd. Alsof in dat woordje ‘ook’ besloten ligt wie ze zijn. En dat ik alles van hen begrijp. Maar mij maakt het juist nieuwsgierig. Wie zijn ze? Wat houdt hen bezig? Waar willen zij een verschil maken? Ik raak ontroerd wanneer ik zie dat mensen voorbij hun analytische denken het leven door zich heen durven laten gaan. Ze zie improviseren. Vaste patronen doorbreken. Wanneer ze de quantum leap naar vertrouwen en overvloed maken in hun leven. Ik geniet simpelweg wanneer mensen hun passie laten vlammen en het leven omarmen.

Degenen die dat kunnen leven met lef, lol en liefde. Ze lachen vaak en maken zich niet al te veel zorgen over morgen omdat ze weten dat het leven überhaupt onvoorspelbaar is. Ze trekken daarmee overvloed en positiviteit aan. Het leven kan immers pas stromen wanneer je het niet langer tegenhoudt. (lees hier hoe ik dat zelf leerde) Maar ik merk keer op keer dat veel mensen helemaal niet zo gelukkig zijn. Wat me echt raakt is wanneer mensen niet weten hóé op die diepe bron in te tunen. Ze weten niet meer hoe ze bij hun eigen giechel kunnen komen.

Soms zegt iemand mij ‘maar ik ben nu eenmaal stressgevoeliger.’ Alsof hen dat een vrijkaartje geeft naar het attractiepark ‘balans’ en ‘niet teveel leuke dingen doen’. Stress zoals we dit kennen wordt niet veroorzaakt door jouw persoonlijkheid, je werk, je relatie of kinderen. Stress creëren we over het algemeen vanuit onze gedachten. Simpelweg herkennen dat jij zelf de flow bent onder al jouw gepieker, de vreugde onder gedoe. Dat helpt je er op de lange termijn weer mee connecten. Dat klinkt simpel. En dat is het ook. (Doe gratis de vierdaagse mailtraining ‘Spoedcursus Simpel‘ wanneer je hier meer over wilt weten voordat je in een programma stapt.)

Stap in de verandering!
Onze maatschappij heeft pure, creatieve en enthousiaste mensen nodig die nieuwsgierig zijn naar manieren om dingen te doen die bij hen passen. Die durven zijn wie ze zijn. De moed hebben om te falen en het lef om te stralen. En simpelweg gelukkig kunnen zijn. Want als zij hun geluk gaan delen, dan wordt heel de wereld er beter van!

Geen balans maar opschudding & speelruimte!

Out-of-the-box denken. Nét even verder doorvragen. Creativiteit gedijt bij chaos en onvoorspelbaarheid. Het vergt dan ook een speelse houding om open te staan voor de verrassingen die het leven biedt. Enkel zo kan openheid voor het leven een bron worden van innovatie en originaliteit. Zorgen voor verbinding met anderen. In combinatie met het durven omarmen van onzekerheid is het exact datgene wat het nastreven van idealen mogelijk maakt. Het is daar waar mijn missie voor moedige leiders begint!

Speelruimte voor ervaringen
Wanneer je een oefening -welke dan ook – correct hebt gedaan… wel, dan heb je het correct gedaan. Wat het is dat je zult leren komt uit de ervaring die het je geeft. Daarom is het behalen van een succesparameter geen leren. Het is presteren. En zal ik liever met jouw ervaring aan de slag gaan.

Speelruimte in verbinding.
Wanneer we tonen wat er aan emoties in ons is laten we onszelf zien. Het is daar waar we tevoorschijn komen achter een heleboel facade. Dus accepteer gewoon wat gek of anders aan je is. Laat wat je vind van je eigenaardigheden zien. Toon jezelf, inclusief rafelrandjes. Ze maken je zo menselijk mooi.

Speelruimte buiten de lijntjes. 
Laat je innerlijke rebel vrij en ga met een bad-ass houding dwars door alle bullshit heen. Voeg met jouw manier van de dingen doen echt iets toe aan de wereld. Een creatieve insteek en gedurfde expressie leidt tot speelsheid, luchtigheid en vrijheid. Verhelder wie je bent en wat je talent is zodat je jouw speelruimte beter kunt benutten en anderen dit ook leert doen.