Het Lef om te Stralen

Koers uitstippelen. Dromen en wensen achterna. Lef tonen en jezelf in de etalage zetten. Impact maken. Een deuk slaan in de wereld. Dat gun jij jezelf en degenen met wie je werkt! Zichtbaar zijn. Voor jezelf. Voor anderen. Voor jouw missie in het leven. Om onbegrensd je gewenste toekomst tegemoet te spurten. Meerwaarde uit je waarden halen. Jouw eigen pad bewandelen. En ontdekken dat spreken over jezelf in termen als ‘kunnen leren’ ipv enkel ‘kunnen’ vele malen motiverender is. Alles hangt hierbij af van dat wat je zichtbaar maakt van jezelf. Het verhaal dat wordt verteld is het magische geheim achter elke goede verkoop en het ultieme ingrediënt van elke koerswijziging, of die nu van je bedrijf is of van jezelf. Het zijn die kwaliteiten waardoor je positief opvalt en de ander je niet meer vergeet.

Wees uitgesproken, niet uitgepraat!

Waar denk jij aan wanneer je ‘jezelf zichtbaar wilt gaan maken?’ Aan een CV met zakelijke foto? Of een webpagina waarop je zegt wat je doet? En wil je dan het liefste én voldoen aan de verwachtingen van de lezer qua opbouw en leesbaarheid én je eigenheid erin laten zien? Waarschijnlijk is er niets mis mee hoor, met jouw tekst. Maar het is geen ‘hell yeah!’ verhaal wat bij de ander oproept dat ze enthousiast worden, je willen volgen of met je willen werken. Het is dertien in een dozijn. En daardoor is de ander snel met je uitgepraat. Terwijl je zo graag wilt laten zien wie je bent, de ander inspireren met jouw passie. Boeiend, duidelijk en betrouwbaar zijn. Want je weet dat wanneer je de ander écht kunt meenemen je het meest van waarde kunt zijn….

Een kloppend verhaal raakt. Het neemt mensen mee. Geeft sturing in moeilijke tijden. Aan jezelf én aan anderen. Alles start hierbij met de wens de wereld een beetje mooier te maken. Dat resoneert het beste. Zo’n verhaal verkoopt zichzelf nu eenmaal. Het is de lastigste, maar óók de mooiste uitdaging te ontdekken wat je kunt, wat je drijft, dit verhaal te vertellen en ernaar te leven. Stand your ground. Be bold. Be loud. Be proud!

Waarschijnlijk is er niets mis mee hoor, met die tekst. Maar het is geen ‘hell yeah!’ verhaal wat bij de ander oproept dat ze je gelijk willen volgen, aannemen of met je willen werken. Het is dertien in een dozijn. En daardoor ben je snel uitgepraat. Terwijl we zo graag gewoon ons verhaal vertellen, zijn wie we zijn. De ander inspireren met onze passie. En boeiend, duidelijk, betrouwbaar zijn. Want we weten dat pas wanneer we de ander écht kunnen meenemen we het meest van waarde zijn. Alles hangt af van het verhaal dat je vertelt en wat je zichtbaar maakt van jezelf. Het is het magische geheim achter elke goede verkoop en het ultieme ingrediënt van elke koerswijziging, of die nu van je bedrijf is of van jezelf. Het zijn pure leiderschapskwaliteiten waardoor je positief opvalt en de ander je niet snel meer vergeet.

 

Stand your ground. Be bold. Be loud. Be proud!

Ik ben Xandra van Hooff. Jarenlang heb ik gestoeid met zowel talenten en competenties als ook de zichtbaarheidsparadox. Zonder mensen die het absoluut met je oneens zijn kan men nooit werkelijk het verschil maken of innovatief zijn. En de manier waarop jij dit gaat doen mag er eentje zijn die je leuk vindt om te doen, niet enkel waar je het talent voor hebt. Ik leerde door de jaren heen dat de zelfkennis en het lef dat hiervoor nodig is met wat handvatten keer op keer uit mezelf te halen was. En ik kan het jou nu leren. Als ondernemer, als HR-medewerker, middenmanager of als werknemer op zoek naar een nieuwe baan. Doe dit traject voor jezelf, ter verdieping van je leiderschapskwaliteiten, of verdiep je kunde als loopbaancoach, businesscoach of manager met de vele interventies die je hier leert.

 

Inhoud van dit traject

Een goed verhaal uitdragen gaat verder dan een lijstje met kernwaarden, een goede slogan op je website of quote aan de muur. Een goed verhaal uitdragen betekent aan de ene kant 100% authentiek zijn. Er vol voor gaan, precies zoals jij bent. En aan de andere kant is letterlijk ‘gaan staan voor datgene waar je voor gaat’. Het goede doen. Voor jou én anderen. Voor nu én de toekomst.

Het Lef om te Stralen is een opleiding rondom loopbaanvragen dat je de mogelijkheid geeft om diepgaand en creatief individueel of in groepen te werken rondom studie- en werkthema’s. Deze opleiding gaat verder waar andere (loopbaan-) opleidingen stoppen. Voorbij het verkennen van talenten en competenties en het in kaart brengen van iemands drijfveren, ga jij leren om beweging op gang te zetten, precies op het punt waar jouw klant zichzelf als vanzelfsprekend aanneemt. Hierbij gaan we aan de slag met hapklare brokjes positieve psychologie, appreciate inquiry, storytelling en talentgedreven persoonlijke ontwikkeling.

Wil jij leren om deze verhalende technieken te gebruiken om niet alleen jezelf, maar ook om teams, bedrijven of individuen in transitie te helpen een sterk identiteitsgevoel op te bouwen? Verbreed je gereedschapskist voor transformatieprocessen en pak onderdelen aan die je met cognitieve coaching niet kunt bereiken. Tijdens deze opleiding ga je actief aan de slag met prikkelende opdrachten waar je meteen ‘het diepe mee induikt’. Geen ingewikkeld gedoe, maar direct-doen om er zo achter te komen wie jij bent, wat jouw verhaal is en hoe je dat naar buiten brengt.

Tijdens de vier tweedaagse programmablokken wordt je uitgedaagd om visie te vormen en leiding te nemen. Jij bent aan zet… welke kant ga je op?

Blok 1: De reis van de held

Ergens in je leven ben je ongetwijfeld tegen iets aangelopen in de wereld wat je pijn deed, waarvan je dacht dat het beter kon. Anders. Mooier. Je nam deze uitdaging aan en transformeerde je boosheid, wens, ongeduld of ongelukkige gevoelens tot een manier van werken, doen of zijn die beter paste. Of wellicht ben je nog onderweg op die reis. Dat maakt niet uit. Want wat je raakt en waar je staat ontdekken we samen in dit eerste blok. Verschillende storytellingtechnieken komen aan bod zoals. Daarnaast werken we improviserend met levensthema’s en de wijsheid van dilemma’s en problemen zodat jij verder komt en dit proces ook met anderen kunt herhalen.

Blok 2: Talenten en competenties

Hoe jij de wereld een mooie plek maakt, heeft alles te maken met wie jij bent, wat je leuk vindt om te doen en welk talent je (nog) wilt laten groeien. Daarom doen we dit blok een talenteninterview en kijken we naar jouw oplaadpunten. Ook ontdek je de waarde van je Freak Factor, want als je ten volste kunt benutten wat jou ‘eigen’ maakt, wat iemand ánders maakt, kunnen we diversiteit en eigenheid ten volle benutten. Daarnaast bespreken we mindset als blokkerende of activerende manier van kijken naar ontwikkeling. Trots niet vanwege een (mogelijk) eenmalig resultaat maar vooral vanwege dagelijkse vooruitgang. Onmisbaar voor iedere leider en begeleider!

Blok 3: Drijfveren als rode draad
In dit blok brengen we je naar je verlangen. Nadenken over hoe het ‘ook’ zou kunnen zijn. Hoe droom jij de wereld een mooiere plek? Waar kom jij je bed voor uit? We ontdekken de denkstijlen achter talenten en daarnaast staat de ‘WHY’ centraal in dit blok. Stippel een eigen plan verder uit en/of leer hoe je dit kunt inzetten in de begeleiding of coaching van jezelf, je team en je klanten.
Blok4: Wees merkwaardig!
Mens zijn we altijd in relatie tot anderen. En dus duiken we de wereld in van positieve provocatie en statusdynamieken. In welke omgeving kom jij tot je recht? Welke mensen ondersteunen je tijdens je weg? Vind je sparkle en ontdek het plezier, zelfs wanneer het eindresultaat (nog) niet in zicht is.

Wat levert het traject je op?

* woorden vinden voor wie je werkelijk bent
* de rode draad zien in een levensverhaal
* je richting vinden én vast weten te houden
* een afwijkende mening durven hebben
* je nek uit durven steken
* zekerheid halen uit je eigen aanpak of visie
* een nieuwe kijk op trots
* verkopen zonder moeite
* anderen helpen in ditzelfde proces

Prijs, data en meer…

Data

De opleiding is in 2019 gepland op de volgende donderdagen en vrijdagen: 17/18 okt, 21/22 nov, 19/20 dec en 13/14 febr.

Prijs

De prijs van deze opleiding is €1725 inclusief een manual, certificaat, zaal, lunch, koffie/ thee, versnaperingen. De opleiding is vrijgesteld van btw. Zelf gaan we graag voor eerlijke prijzen. Daarom doen we niet moeilijk over betalen in termijnen. Zonder extra bijkomende kosten dus!

Unieke kans!
Wij houden van enthousiaste deelnemers. Die popelen om te beginnen en (nog meer) te leren. Zij geven ons iets wat meer waard is dan geld ooit kan betalen. Daarom bieden we oud cursisten 10% korting! Daarnaast creëren wij de mogelijkheid om voor enkele mensen tegen gereduceerd tarief deel te nemen wanneer de vol-betalende groep groot genoeg is. Neem contact met ons op als dit je zou helpen.

Lunch en verzorging
Luxe belegde vers afgebakken minibroodjes met b.v. gerookte zalm, carpaccio, roompaté, brie, geitenkaas, parmaham, chorizo, gezond en rosbief, allen met bijpassende garnering en dressing. Natuurlijk wordt gezorgd voor koffie/thee/sap en versnaperingen.

Locatie en adres
De opleidingsdagen zijn op onze locatie (kraayenberg 8020) in Wijchen van 9.30-17.00 uur. 

Certificaat en Licentie
Na voldoende afronding van de opleiding beschik je over al het materiaal dat in de trainingen wordt gebruikt, zoals de verschillende werkvormen en opdrachten. Voldoende inspiratie voor jou om de jaren daarna als coach of begeleider aan de slag te gaan.

 

Ik schrijf me in voor € 1725,00 btw vrijgesteld

(inclusief manual, certificaat, lunch, koffie/ thee, versnaperingen)

Gun jezelf dit traject!

Wees uitgesproken, niet uitgepraat. Vergroot jouw waardengericht leiderschap. Voor jezelf. Je bedrijf. En het allerbelangrijkste: de toekomst.

Soms kom je een pareltje tegen onder opleidingen. De opleiding ‘Het lef om te stralen’ van Gave Mensen is zeker zo’n pareltje. Door creatieve, speelse oefeningen werk je aan je eigen toolbox voor jouw klanten, terwijl je gelijktijdig ontdekt hoe je met lef je eigen bedrijf in het licht kan zetten. Door deze opleiding kan ik de wereld nog meer luchtiger maken!

Wendy Kock

Schitteren in je werk

Ik was als voormalig jurist gewend om theoretisch en binnen de kaders te denken. Hier heb ik geleerd hoe het anders kan. Aan de hand van vele oefeningen aan de slag met jouw purpose: wie ben je, wat wil je, hoe doe jij dat en.. hoe breng je dat over? Een fantastische opleiding die je uitnodigt om vanuit je gevoel je verstand te gaan gebruiken, in plaats van andersom.

Saskia Bultman-Beele

Legally Personal

Dit traject heeft mij zoveel gebracht. En dat doet het nu, ruim een half jaar later nog steeds. Mezelf leren kennen leidt tot meer persoonlijk leiderschap. Twijfelde ik vorig jaar nog aan het starten van een eigen bedrijf. Nu weet ik: ik ga ervoor! En met de vele handvatten die ik hier heb gekregen gaat het me ook zeker lukken er een groot succes van te maken.

Anita Jansen

JArt - leren, zó dat het werkt!